Valeriu Gheorghiţă, medic infecţionist, face un anunţ sumbru. “Unul din doi bolnavi intubaţi la ATI moare!”

loading...

“Dacă ne uităm la rata de mortalitate, care în secţia de Terapie intensivă este în jur de 45%, ea este comparabilă cu ce se întâmplă în ţări mult mai dezvoltate din punct de vedere al sistemului medical. La ATI, la pacienţii intubaţi şi ventilaţi mecanic, o persoană din două nu supravieţuieşte, ţinând cont de faptul că la Terapie intensivă nu toţi pacienţii sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic. Sunt pacienţi care indiferent de tipul măsurilor medicale care li se oferă intră pe o pantă ireversibilă din punct de vedere al cursului bolii”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă, medic infecționist la Spitalul Militar din Capitală.

Familie DECIMATĂ de COVID-19. Opt membri au murit după ce s-au infectat cu noul CORONAVIRUS

Grupul de Comunicare Stretagică a anunţat, vineri, 4.026 noi cazuri de infectare cu coronavirus și 75 de decese, din care trei la categoria de vârstă 20-29 de ani. La terapie intensivă sunt 726 de bolnavi. Până vineri, 16 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 172.516 cazuri de persoane cu COVID-19 şi 5.749 au murit.

Sursa: RomaniaTV

Articolul Valeriu Gheorghiţă, medic infecţionist, face un anunţ sumbru. “Unul din doi bolnavi intubaţi la ATI moare!” apare prima dată în US24 NEWS.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *