Se amână soluţia în cazul fostului primar al Iaşiului, acuzat că a folosit Poliţia Locală pentru a-şi spiona amanta

loading...

Deşi procesul s-a încheiat efectiv încă din luna iulie, judecătorul de caz nu a reuşit să ajungă la o concluzie, astfel că a amânat încă o dată pronunţarea, aceasta fiind stabilită pentru data de 19 septembrie, anunţă Ziaruldeiasi. Nichita îşi va afla soluţia din penitenciar, el fiind condamnat deja la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul UTI şi fiind încarcerat.

În acest dosar, Gheorghe Nichita este acuzat că şi-a fi determinat subalternii de la Poliţia Locală să o urmărească pe fosta sa amantă, Adina Samson, operaţiunile desfăşurându-se din bani publici. Pe lista inculpaţilor s-a aflat şi fostul şef al Serviciului de Urbanism de la Poliţia Locală, Ştefan Avârvarei care a recunoscut faptele şi a fost condamnat deja la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare. Alături de Liviu Hliboceanu, Ştefan Avîrvarei a fost acuzat de DNA că, la îndemnul lui Nichita, ar fi determinat mai mulţi poliţişti locali să o urmărească pe Adina Samson, prin comiterea infracţiunilor Nichita obţinând pentru sine foloase nepatrimoniale.

„În perioada 30 ianuarie – 16 aprilie 2015, inculpatul Nichita Gheorghe, în aceeaşi calitate, în mod repetat, i-a determinat pe inculpaţii Hliboceanu Liviu Mihai şi Avîrvarei Ştefan, funcţionari publici în cadrul Poliţiei Locale Iaşi, să efectueze verificări în baze de date care conţin informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar ulterior să folosească informaţiile astfel obţinute şi să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru a obţine personal foloase nepatrimoniale necuvenite”, e doar una dintre infracţiunile descrise de DNA în rechizitoriu.

Citeşte şi: Traian Băsescu: “Este trafic de influenţă. Ceea ce spune Nicuşor Dan este pentru proşti”

Sursa: RomaniaTV

Articolul Se amână soluţia în cazul fostului primar al Iaşiului, acuzat că a folosit Poliţia Locală pentru a-şi spiona amanta apare prima dată în US24 NEWS.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *