Pedeapsă cu închisoarea pentru italienii infectaţi care ies din casă

loading...

“Începând cu data de 1 iulie, am înregistrat 28 de infecții, o cifră ridicolă, comparativ cu 5 milioane, cât numără populaţia regiunii Veneto. Cincisprezece cazuri din cele 28 le-am importat. Fie că sunt rezidenți care au plecat acasă și s-au întors, fie sunt imigranți străini care au avut contacte în comunitatea lor cu oameni care s-au întors din patrie”, a declarat Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit RaiNews.

Citeşte şi: Veşti bune pentru românii din Italia. TAROM a reluat zborurile spre Roma

“Refuzul de a se interna al subiecților care au fost depistaţi pozitivi la testul tampon va duce la raportarea către organele poliției judiciare. Dacă o persoană pozitivă iese pe stradă, este arestată și dusă la închisoare”, a adăugat guvernatorul Zaia.

În regiunea Veneto sunt 19.327 de cazuri pozitive, cu nouă mai multe decât în ziua precendetă. În izolare se află 768 de persoane, spitalizaţi sunt 169, 16 fiind  pozitivi şi 10 la terapie intensivă. Până în prezent, în Veneto, au murit 2.024 de persoane, iar 3.611 au fost externaţi.

Preşedintele regiunii susţine că regulile trebuie respectate, iar autorităţile nu trebuie să lase garda jos deoarece virusul există şi este unul importat.

“Situația este destul de liniştitoare pentru regiunea Veneto. Regulile trebuie respectate și nu trebuie să lăsăm garda jos. Virusul există şi e un virus importat. Este absurd ca după atât de multe sacrificii, blocaje și așa mai departe, să mergem să ne infectăm în alte parţi”, a declarat Președintele Regiunii Veneto în timpul unei conferinţe de presă despre situația privind noul coronavirus.

Sursa: RomaniaTV

Articolul Pedeapsă cu închisoarea pentru italienii infectaţi care ies din casă apare prima dată în US24 NEWS.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *