Patru persoane, între care şi un minor, reţinute în cazul atacului de la lângă Paris

loading...

Cei patru făceau parte din anturajul atacatorului ucis de poliţie.

Acesta ar fi strigat “Allah Akbar” înainte de a fi ucis şi deşi nu a fost oficial identificat, totuşi, din primele informaţii a reieşit că el s-ar fi născut la Moscova, în 2002.

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a deplasat la locul atacului şi l-a calificat drept un “atentat terorist islamist”. “Profesorul a fost ucis pentru că învăţa libertatea de expresie. Nu vor câştiga, vom acţiona”, a spus Macron.

Potrivit unei surse din poliţie, victima era un profesor de istorie în Conflans Sainte-Honorine, în regiunea pariziană, care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed la o oră de curs. Profesorul a fost ucis nu departe de colegiul în care lucra, a precizat aceeaşi sursă.Parchetul naţional antiterorist a anunţat că s-a autosesizat şi a preluat ancheta deschisă pentru “asasinat în legătură cu o acţiune teroristă” şi “asociere infracţională teroristă criminală”.

Sursa: RomaniaTV

Articolul Patru persoane, între care şi un minor, reţinute în cazul atacului de la lângă Paris apare prima dată în US24 NEWS.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *