Pandemia şi măsurile de izolare au crescut cu 150 de milioane numărul copiilor care trăiesc în sărăcie (UNICEF)

loading...

Pandemia cu noul coronavirus şi măsurile de izolare asociate au determinat creşterea cu 150 de milioane a numărului de copii care trăiesc în sărăcie, relevă o analiză publicată joi de UNICEF şi Salvaţi Copiii, citată de dpa.

De la începutul pandemiei, a fost înregistrată o creştere cu 15% a numărului de copii care trăiesc în sărăcie în ţările cu niveluri de venit scăzute şi medii, numărul total al copiilor aflaţi în această situaţie ridicându-se la circa 1,2 miliarde, potrivit celor două organizaţii.

Raportul mai notează că cei mai săraci copii ai lumii devin încă şi mai săraci şi avertizează că această stare de lucruri se va deteriora probabil în continuare în următoarele luni.

„Familii care erau pe punctul de a scăpa de sărăcie au fost trase înapoi sub prag, iar altele cunosc niveluri de sărăcie cu care nu s-au mai confruntat până acum”, a subliniat într-un comunicat directoarea executivă a UNICEF, Henrietta Fore.

Sursă: AGERPRES

The post Pandemia şi măsurile de izolare au crescut cu 150 de milioane numărul copiilor care trăiesc în sărăcie (UNICEF) appeared first on The Trust Word.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *