Ministrul Tătaru despre starea medicului rănit la Piatra Neamţ: Este staţionară; soţia va merge în Belgia

loading...
Starea medicului rănit în incendiul de la Piatra Neamţ la sfârşitul săptămânii trecute este staţionară, a anunţat duminică ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

“Starea medicului din Belgia este staţionară. Este echilibrat hemodinamic şi hidro-electrolitic, îi fac toaletele arsurilor în fiecare zi – dimineaţa şi seara, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină şi chirurgical pentru anumite intervenţii de exciţie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârşitul săptămânii viitoare”, a precizat ministrul Sănătăţii.

El a spus că în decursul săptămânii viitoare va merge în Belgia şi soţia medicului.

Medicul a fost transferat, în urmă cu o săptămână, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, la Spitalul Militar “Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, după ce a suferit arsuri în timp ce încerca să salveze pacienţii aflaţi în secţia cuprinsă de flăcări de la Spitalul din Piatra Neamţ.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat duminică, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, într-o vizită la Institutul Clinic Fundeni. AGERPRES/(AS – autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu)

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *