Ministrul Culturii: Schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural a fost trimisă la Ministerul Economiei

loading...

Ministrul Culturii: Schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural a fost trimisă la Ministerul Economiei
 Ministrul Culturii: Schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural a fost trimisă la Ministerul Economiei - Image
Ministrul Culturii: Schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural a fost trimisă la Ministerul Economiei

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a susținut joi o conferinţă de presă, în care a anunțat că schema de ajutor de stat în valoare de 100 de milioane de euro pentru sectorul cultural românesc a fost trimisă Ministerului Economiei. 
„Iniţial, în programul de finanţare IMM Invest nu erau incluse codurile CAEN ale SRL-urilor sau ONG-urilor cu activitate în zona culturală. Aici, am făcut demersuri insistente, pentru că nu am avut succes de prima dată, până când s-a reuşit acest lucru. Mulţi actanţi din sectorul cultural au aplicat şi au obţinut finanţări la acea schemă lansată de Ministerul Economiei. Legat de cealaltă schemă de ajutor, pot să anunţ că ea e finalizată la nivelul Ministerului Culturii şi chiar astăzi pleacă, către Ministerul Economiei. Acolo va fi supusă unei analize şi la nivel guvernamental. Această schemă de ajutor fost o provocare lansată în guvernarea anterioară și, de asemenea, o asumare a Ministerului Culturii de constituire a acestei scheme în urma discuțiilor cu toți cei afectați de pandemie în domeniul culturii. În două luni de zile s-a ajuns la o formă care, deși tot nu mulțumește pe toată lumea, este o formă bună”, a declarat ministrul Culturii în cadrul conferinței. 
Acesta a mai subliniat și că din punctul său de vedere misiunea Ministerului Culturii este încheiată, deoarece această schemă pleacă în circuit urmând să fie perfecţionată la „Ministerul Economiei sau la nivel de Secretariat General al Guvernului”.
În urmă cu două luni după discuţiile cu reprezentanţi din domeniul cultural-artistic românesc, a fost decisă implemetarea unei scheme de ajutor de stat în valoare de 100 de milioane de euro, sub forma unor granturi. Ulterior, s-a semalat faptul că schema de ajutor de nu putea fi accesată de nimeni. Totodată, numeroşi artişti independenți si-au exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că nu au fost incluși deloc în schema de ajutor.

The Trust Word

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *