Ministerul Sănătății extinde vaccinarea antigripală gratuită pentru întreaga populație

loading...

Ministerul Sănătății extinde vaccinarea antigripală gratuită pentru întreaga populație
 Ministerul Sănătății extinde vaccinarea antigripală gratuită pentru întreaga populație - Image
Ministerul Sănătății extinde vaccinarea antigripală gratuită pentru întreaga populație

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a aprobat astăzi extinderea campaniei de vaccinare antigripală anuală a Ministerului Sănătății. Vlad Voiculescu a anunțat în comunicatul de presă de pe site-ul Ministerului Sănătății că extinde „vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populație”, astfel că vaccinul antigripal ar putea fi administrat gratuit în cabinetele medicilor de familie de toată lumea care dorește, nu doar de persoanele care fac parte din categoriile de risc.
„Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială. Riscurile de co-infecție COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populație”, a declarat ministrul Sănătății. 
Citește și: Belgienii au realizat un vaccin anti-Covid care ar oferi imunitate pe viață
În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită, Ministerul Sănătății a imunizat cu prioritate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor Organizației Mondială a Sănătății (OMS) şi Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).
„Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă celor care doresc vaccinul să îl solicite gratuit medicilor de familie”, se arată în comunicatul de presă. 

The Trust Word

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *