LIVE UPDATE VIDEO SUA: Congresul dezbate punerea sub acuzare a preşedintelui Trump

loading...
Congresul SUA a început miercuri dimineaţa dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, acuzat că a încurajat asaltul asupra Capitolului la Washington care s-a soldat cu cinci morţi, relatează AFP.
 

* UPDATE ORA 20,14 VIDEO SUA: Donald Trump este ''un pericol evident şi imediat'', el ''trebuie să plece'', afirmă Nancy Pelosi

 

Donald Trump este ''un pericol evident şi imediat'' pentru SUA şi ''trebuie să plece'', a declarat miercuri lidera democraţilor din Congres, Nancy Pelosi, în deschiderea dezbaterilor asupra punerii sub acuzare a preşedintelui american în exerciţiu, informează AFP.

 

Foto: (c) US HOUSE OF REPRESENTATIVES HANDOUT / EPA

“Preşedintele SUA a incitat la această insurecţie, această rebeliune armată”, a explicat ea cu referire la asaltul împotriva Capitoliului care a avut loc pe 6 ianuarie. “El trebuie să plece, el este un pericol evident şi imediat împotriva naţiunii pe care o iubim cu toţii”, a spus Pelosi.

 

ORA 16,47 VIDEO SUA: Congresul începe dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui Trump

 

Congresul SUA a început miercuri dimineaţa dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, acuzat că a încurajat asaltul asupra Capitolului la Washington care s-a soldat cu cinci morţi, relatează AFP.

 

Votul asupra actului de acuzare este aşteptat să aibă loc în jurul orei 15:00 (20:00 GMT) în Camera Reprezentanţilor. Rezultatul votului este unul aşteptat, întrucât democraţii deţin majoritatea în Cameră.

Acesta vot va marca deschiderea formală a procedurii de impeachment împotriva celui de-al 45-lea preşedinte al SUA, primul din istorie care va fi pus sub acuzare de două ori în Congres.

Preşedintele Donald Trump, care mai are doar opt zile din mandatul la Casa Albă, a estimat marţi că nu există nicio şansă să fie demis şi a făcut apel la calm în prima sa deplasare în ţară după asaltul asupra Capitoliului de către susţinătorii săi, notează AFP. AGERPRES/(AS – autor: Violeta Gheorghe, editori: Florin Ştefan, Adriana Matcovschi, editor online: Gabriela Badea)

 

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei. 

 

Citeşte şi:

 

* SUA: Vicepreşedintele Mike Pence a refuzat să invoce cel de-al 25-lea amendament al Constituţiei 

 

* VIDEO SUA: Preşedintele Donald Trump consideră că nu sunt şanse să fie demis 

 

* Secretarul de stat Mike Pompeo anulează deplasarea la Bruxelles în contextul votului de punere sub acuzare a preşedintelui 

 

* Trump susţine că declanşarea noii proceduri de impeachment provoacă o “imensă furie”, dar afirmă că nu vrea violenţă 

 

* SUA/Procedură de destituire: Democraţii au depus actul de acuzare împotriva lui Trump 

 

* LIVE UPDATE VIDEO Congresul SUA, reunit pentru validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale; asalt asupra Capitoliului

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *