IGSU: Peste 1.600 de intervenţii ale pompierilor, în ultimele 24 de ore

loading...
Pompierii din întreaga ţară au gestionat, în ultimele 24 de ore, 1.660 de intervenţii, cele mai multe solicitări fiind primite în zona Bucureşti-Ilfov şi în judeţele Prahova şi Arad.

“Cea mai mare pondere din activitatea desfăşurată de salvatori este reflectată în intervenţiile pentru acordarea primului ajutor, 1.375 de persoane primind asistenţă medicală”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis marţi AGERPRES.

Totodată, echipajele ISU au fost solicitate să acţioneze la 35 misiuni de stingere a incendiilor, două misiuni de descarcerare, precum şi 288 misiuni pentru deblocare-salvare şi protecţie a comunităţilor.

“Având în vedere fenomenele meteorologice care s-au înregistrat în cursul zilei de ieri, pompierii constănţeni au derulat misiuni pentru limitarea şi înlăturarea efectelor de vreme rea. În cursul zilei de ieri, satul Palazu Mic, din comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa a fost acoperit de un strat consistent de grindină”, arată sursa citată.

Viitura a afectat o locuinţă în care se aflau cinci persoane, iar gheaţa acumulată s-a revărsat în gospodărie şi a blocat accesul în casă. Pompierii au acţionat pentru evacuarea în condiţii de siguranţă a persoanelor din locuinţă, precum şi pentru crearea unui culoar care să permită scurgerea apei acumulate.

“În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate”, transmite IGSU. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)

 

Sursa foto: IGSU / Facebook.com

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *