Draga Olteanu Matei, înmormântată cu onoruri militare, lângă soţul ei

loading...

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Draga Olteanu Matei a fost depus joi seara la cinematograful „Dacia Mon Amour” din Piatra Neamţ, unde oamenii care au iubit-o au putut să-şi ia “rămas bun”. Înmormântarea are loc azi, 22 noiembrie, la Cimitirul Eternitatea.

„Marea stea a teatrului şi filmului românesc, Draga Olteanu Matei, a ajuns din nou pe scenă. De data aceasta însă, nu mai joacă! Lumina reflectoarelor Cinematografului Mon Amour va răspândi tristeţe în jur. Steaua Dragăi va lumina din cer”, a fost scris pe pagina cinematografului.

Duminică (22 noiembrie), la ora 9.30, cortegiul funerar a ajuns pe Platoul Curţii Domneşti din Piatra Neamţ, unde a fost oficiat serviciul religios şi a fost acordat onorul militar. Conform programului, la ora 14.40, cortegiul funerar va pleca spre Cimitirul Eternitatea, cu oprire în faţa Teatrului Tineretului, potrivit Click!.
 
Marea actriţă îşi va duce somnul de veci alături de soţul său Ionel Matei, care a decedat în 2014. La înmormântare este permisă prezenţa a maximum 100 de persoane. Participanţii trebuie să poarte mască şi să păstreze distanţa de trei metri între ei.
 
Află pe Click! mai multe informaţii despre înmormântare.

Draga Olteanu Matei a făcut parte din generaţia de aur a teatrului românesc. A absolvit IATC în anul 1956, iar de atunci şi-a dedicat întreaga viaţă actoriei. A jucat în 35 de filme, în opt piese de teatru, a scris doua scenarii pentru filme („Patima“ şi „Dumbrava minunată“). În toţi aceşti ani a adunat în palmares premii: ACIN (1975), premiul TVR şi Prime Time World Broadcast pentru cea mai iubită actriţă (2003), premiul UNITER pentru întreaga activitate (2004).
 

Citeste si:

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *