Curtea de Apel București decide luni dacă scoate din carantina comuna Gornet și le acordă autorităților locale daunele cerute, de 500.000 de euro

loading...

Curtea de Apel București dezbate luni acțiunea autorităților din comuna Gornet, care au contestat măsura carantinării și cer despăgubiri de 500.000 de euro, potrivit portalului instanțelor. Decizia, deși nu va fi una definitivă, va fi executorie, ceea ce înseamnă că se va pune în aplicare de îndată.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat pe 22 iulie introducerea în carantină a unui sat din județ, după ce în două săptămâni 15 dintre cei 2300 de localnici au fost confirmaţi cu COVID-19, fiind depăşită rata de 3 infectări la mia de locuitori.

Pe 24 iulie, Unitatea Administrativ Teritorială Gornet a atacat decizia în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti. Conform cererii de chemare în judecată, localitatea solicită anularea ordinului prin care satul este introdus în carantină şi cere instanţei să oblige DSU să plătească 500.000 de euro daune morale/daune interese, sumă care ar urma să fie împărţită celor care au fost „prejudiciaţi” prin dispunerea măsurii de carantină.

Sursă: G4Media

The post Curtea de Apel București decide luni dacă scoate din carantina comuna Gornet și le acordă autorităților locale daunele cerute, de 500.000 de euro appeared first on The Trust Word.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *