BOR nu ar vrea Sfânta Împărtăşanie cu linguriţe şi pahare de unică folosinţă: “Ne vom consulta cu celelalte Biserici Ortodoxe surori”

loading...

Biserica Ortodoxă Română va avea grijă să respecte toate regulile impuse de INSP, singura rezervă fiind legată de Sfânta Împărtăşanie care, au anunţat oficialii BOR, este o problemă care „aparţine exclusiv Bisericii”. Sâmbătă, Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţa că în biserici „se va evita oferirea/primirea împărtăşaniei în condiţile în care nu se pot asigura linguriţe şi pahare de unică folosinţă”.

Pentru găsirea celei mai bune soluţii, BOR a anunţat că se va consulta şi cu celalalte biserici ortodoxe, conform unui comunicat de presă, citat de Digi24.

„Redeschiderea lăcaşelor de cult ţine de firescul revenirii la necesarele ritmuri ale socialului profund, dimensiunea religioasă a vieţii fiind esenţială. Recomandările legate de necesara protejare dictată de grija faţă de noi înşine şi de ceilalţi vor fi respectate riguros de toţi oamenii cu bună-cuviinţă.

Biserica Ortodoxă Română şi toate celelalte culte religioase au dovedit în mod exemplar înţelegerea situaţiei create de epidemie şi, în cazul Patriarhiei Române, o implicare caritabilă fără termen de comparaţie.

Problema Sfintei Împărtăşanii şi a împărtăşirii credincioşilor este una care aparţine însă exclusiv Bisericii. Biserica Ortodoxă Română se va consulta cu celelalte Biserici Ortodoxe surori pentru a găsi împreună, în comuniune şi în spiritul fidelităţii faţă de tradiţia liturgică, cea mai bună cale referitoare la accesul credincioşilor, în contextul pandemiei, la miezul vieţii creştine: Sfânta Împărtăşanie”, se arată într-un comunicat transmis de BOR.

Citeşte şi: STARE DE ALERTĂ. Ministrul Marcel Vela anunţă că măsurile din 15 mai sunt publicate în dezbatere pe site-ul MAI

Sursa: RomaniaTV

Articolul BOR nu ar vrea Sfânta Împărtăşanie cu linguriţe şi pahare de unică folosinţă: “Ne vom consulta cu celelalte Biserici Ortodoxe surori” apare prima dată în US24 NEWS.

Written by 

2 thoughts on “BOR nu ar vrea Sfânta Împărtăşanie cu linguriţe şi pahare de unică folosinţă: “Ne vom consulta cu celelalte Biserici Ortodoxe surori”

  1. Biserica ortodoxa a ramas in evul mediu si nici nu are de gand sa-si depaseasca conditia de relicva.Atat ii duce capul pe cei care o pastoresc.

  2. Atat timp cat lingurita si paharul sunt din argint sau argintate, nu se intampla nimic. “Ionii Ag+ poseda o putere microbicida si bactericida, dovedita in mod cert”. Sursa: Tratat de chimie anorganica vol. III, Editura Tehnica 1978, Bucuresti. Calculati ce cantitate imensa de lingurite (de unica folosinta) ar fi necesare saptamanal, lunar, anual, cati bani s-ar cheltui si cate deseuri ar rezulta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *