Acuzații grave ale ministrului Transportului în procesul de 50 de milioane de euro pierdut cu un constructor italian: ”Între prima instanţă şi Curtea de Arbitraj de la Paris niciun angajat al statului român nu s-a prezentat să apere interesele statului român”

loading...

România a pierdut procesul de la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris, care a decis ca CNAIR (Compania de autostrăzi) să plătească firmei italiene 50 de milioane de euro pentru că a reziliat unilateral contractul pentru lotul 2 din autostrada Lugoj-Deva, iar ministrul Transporturilor, Lucian Bode, acuză CNAIR că nu și-a apărat șansele în justiție.

El anunță că a demarat procedurile de contestaţie în anulare la hotărârea Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Paris, potrivit Agerpres.

”Am aflat de la avocatul angajat de companie un lucru şocant: între prima instanţă şi Curtea de Arbitraj de la Paris niciun angajat al statului român nu s-a prezentat să apere interesele statului român. Pur şi simplu, angajaţi ai Companiei de Drumuri au refuzat să meargă în instanţă şi să spună adevărul şi să apere interesele statului român. Acest lucru eu mă angajez public că-l voi clarifica. Este inadmisibil ca tu, angajat al statului român, să refuzi să mergi să aperi interesele statului român în instanţă”, a declarat Bode la Realitatea Plus.

El a anunțat ce presupune decizia din instanța de arbitraj: „Practic, Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris, printr-o hotărâre, stabileşte în legătură cu acest lot de autostradă câteva lucruri. Dincolo de suma pe care statul român este obligat să o plătească constructorului, aproximativ 50 de milioane de euro, mai stabileşte ceva. Declară că contractul este în vigoare şi mai declară că încetarea parţială a contractului de către Companie a fost abuzivă şi nelegală. Eu cred că statul român trebuie să uzeze de toate pârghiile pe care le are pentru a opri punerea în aplicare a acestei hotărâri. Noi deja am demarat procedurile de contestaţie în anulare la această hotărâre şi am speranţa că, printr-o implicare şi printr-o apărare serioasă a intereselor statului român, putem să întoarcem această hotărâre”, a afirmat Bode, citat de Agerpres.

Sursa: G4Media.ro

The post Acuzații grave ale ministrului Transportului în procesul de 50 de milioane de euro pierdut cu un constructor italian: ”Între prima instanţă şi Curtea de Arbitraj de la Paris niciun angajat al statului român nu s-a prezentat să apere interesele statului român” appeared first on The Trust Word.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *